در
ادامه مطلب قبلیم راجع به دیپورت شدن کسانی که برای گردهمایی فارغ التحصیلان شریف در کالیفرنیا میآمدند باید چند نکته را اضافه کنم:
۱- یکی از کسانی که از آمریکا برگرداندهشدهاست یک ایمیل به برگزارکنندههای کنفرانس زده است و بعد از توضیح بلاهایی که سرش آمده است برای اینکه برگزارکنندههای کنفرانس را ترغیب به این بکند که به دولت آمریکا اعتراض بکنند تا اینکه پروندهای که برای این افراد بخاطر دیپورت شدن درست شده کنار گذاشتهشود، بطور ضمنی برگزارکنندهها را متهم کرده است که آنها در مساله دیپورت شدن این ایرانیها مقصر بودهاند.
خیلی ساده بگویم: اگر از دست اتفاقی که برایتان افتاده عصبانی هستید، باید هم باشید ولی اینکه بخواهید کسانی را که اضافه بر مشغلههای زندگیشان اینقدر زحمت کشیدهاند تا چندتا فارغالتحصیل شریف مثل من و شما را دور هم بیاورند مقصر بدانید، بدانید نه تنها در اشتباهید بلکه هرگونه احساس همدردی را که ممکن است یک عده آدم نسبت به جفایی که به شما روا رفته داشتهباشند با این کارتان از بین میبرید. رفتار دولت آمریکا به این خاطر بد است که مردم ایران را که زور چندانی برای تغییر رفتار حاکمانشان ندارند تنبیه میکند، شما هم کسانی را میخواهید تنبیه کنید که در این قضیه نه تنها هیچ کارهاند بلکه طرف شما را هم میگیرند.
۲-
بهمن میگوید:«حتی حوصله فحش دادن به دولت آمریکا را هم ندارم. ولی واقعاً از کدام دولت دیگر برمیاید که به یک سری آدم ویزا بدهد، سازمان اطلاعاتی اش سوابقشان را بررسی کند و بگوید مشکلی ندارند، ولی در فرودگاه راهشان ندهد و برشان گرداند به کشورشان...» باید بگویم یک کشور دیگر: ایران.
حدود یک سال و نیم ایران دو محقق آمریکایی را که به ایران دعوت شدهبودند و قبلا ویزا گرفتهبودند از فرودگاه مهرآباد دیپورت شدند. برخوردهای بد با آمریکاییها در ایران (نه توسط مردم بلکه حکومت) کم نیست ولی کمتر درموردشان میشنویم چون تنها آمریکاییهایی که حاضر میشوند به ایران بروند معمولا عشق فرهنگی به ایران یا تعلقات فامیلی روی این برخوردها سرپوش میگذارند تا چهره ایران بدتر از این که هست نشود.
از موارد دیگر رفتار بد دولت ایران با خارجیها:
ویزا به آمریکاییها بطور فردی برای سفر توریستی دادهنمیشود. معمولا یا باید جزو یک تور باشند یا توسط کنفرانسی به ایران دعوت شدهباشند. آنهم معمولا خیلی سخت است. تعداد ویزایی که به آمریکاییها دادهمیشود خیلی کمتر از تعداد ویزایی است که آمریکا به ایرانیها میدهد. خارجیهایی که با ایرانیها ازدواج میکنند باید به دین اسلام تغییر دین بدهند. شوهرهای خارجی زنان ایرانی بسختی میتوانند تابعیت ایرانی بگیرند. درحالی که زنان خارجی مردهای ایرانی بزور بدون اینکه حق انتخاب داشتهباشند، شهروند ایران میشوند. لیست دراز است...
۳- آرش در نظرات نوشته قبلی از تئوریهای هموطنان عزیز در یک فروشگاه ایرانی نزدیک محل کنفرانس گزارش میدهد:«امروز رفته بودیم ناهار رزمارکت چند نفر دور دو تا میز کنار هم سر ناهار داشتن حرف میزدن یکی به اون یکی میگفت: حالا همهشون که نه، ولی قطعا حکومت چند تا حزباللهی فرستاده بود بینشون، آمریکا هم که نمیتونه بفهمه که کدومشون رو رژیم فرستاده، برای همین نذاشته هیچکدوم بیان». نمیدانم نمیشود یکبار هم شده مردم با شکم پَر تئوری ندهند.
۴- در مورد کسانی که دیپورت شدند تنها بطور موقت بازداشت شدند و الان هیچکدام در بازداشت نیستند. ظاهرا آنجور که من شنیدم بازداشتهای قبل از دیپورت شدن برای کسانی که دیپورت میشوند معمول است و تنها برای ایرانیها اتفاق نمیافتد. منتهی مساله این است که معمولا کسانی که دیپورت میشوند قصد ورود بطور غیرقانونی دارند ولی این چند نفر ایرانی با ویزا درحال آمدن به آمریکا بودند.
پ.ن. کسانی که دیپورت شدن قبل از اینکه دیر شود بهتر است تمام جزییات رفتاری را که با آنها شدهاست را مکتوب کنند و به برگزارکنندگان کنفرانس بفرستند یا برای عامه بفرستند. تنها با داشتن جزییاتی که بشود افراد را متاثر کرد میشود در این مورد کاری کرد. مگرنه به راه شکایت قانونی آنچنان امیدی نیست.
مطلب بعدی من راجع به این موضوع
انار
i got in a huge argument with my family because they were making exactly this point about "spies" among the sharif people.
Anyway, if you get a hold of some good accounts from these sharif people (accounts that dont blame the poor organizers!), please send them to me so i can translate them and pass them around.
فکر میکنم این اتفاق، یعنی پیگیری ی جمهوری اسلامی چندان به نفع انجمن شما نباشه.
این قضیه تا الان برای کسانی که ویزای دانشجویی یا کار داشتن اتفاق افتاده یا نه؟!
of course everyone is entitle to what they wish!
regards,
By the way Mehdi instead of complaining about people not commenting in regards to discrimination on your weblog you should be encouraging people including yourself about writing about them in English (which I once did), I am sure about Iranians that if it concerns them they are powerless and can not do much about them and if it doesn’t they live in complete denial one way or another depending on whether they live in US or Iran so our focus should be more concentrated towards letting our voices be heard among the reasonable Americans.
تاجایی که میدانم برای کسی با ویزای دانشجویی اتفاق نیافتاده است.
حسین،
وبسایتت در فایرفاکس مشکل دارد. نتوانستم ببینمش
آبوآتش،
دستت درد نکند.
سارابانو،
کار خوبی کردی. هرکسی یک کار اینطوری در ناحیه خودش بکند خیلی میتواند در دراز مدت تاثیر بگذارد.
So, we are going to make a Qana out of it?