درست است که در دموکراسی هم میشود مردم را با پروپاگاندا و شعار مردم را فریب داد ولی وقتی که واقعیتها برای مدت زیادی با حرفهایی که به خورد مردم داده میشود متفاوت باشد بالاخره مردم یک کاری میکنند. در آمریکا هم سه سال بود که هر هفته بوش میگفت که وضعیت عراق در حال بهبود است. شبکههای تلویزیونی مثل فاکس نیوز هم حرفها را بشکلهای مختلف تکرار میکردند ولی بالاخره مردم فهمیدند که وضع در عراق بهتر که نشده بدتر هم شدهاست و در پای صندوق رای اعتراض خود را اعلام کردند. بوش هم با تعویض سریع رامسفلد عملا گفت که صدای انقلابتان را شنیدم.
روی کار آمدن دموکراتها تا حد زیادی از جو بدی که بعد از یازده سپتامبر بوجود آمده بود خواهد کاست. احتمال حمله به ایران هم مخصوصا با تعویض وزیر دفاع کاسته خواهد شد. وزیر دفاع، رابرت گیتز، قبلا در ماجرای ایران-کنترا (مکفارلین) دست داشتهاست و برای همین احتمالا با موضوع ایران آشنایی بهتری دارد. او یکی از نویسندههای مقاله معروف
«یک راه جدید» توسط «شورای امورخارجه» در حدود دو سال پیش بود. این گزارش خواستار برقراری روابط آمریکا با ایران شده بود. از دیگر نویسندگان این مقاله برژینسکی بود. آذر نفیسی هم در ابتدا جزو گروه پژوهشی این مقاله بود اما پس از اینکه دید نتیجه مقاله خواستار برقراری روابط آمریکا با ایران است، از امضا این مقاله خودداری کرد.
البته در میان دموکراتها کسانی هم هستند که به خون ایران تشنهاند(این نوع افراد معمولا تعلق خاطری نسبت به اسراییل دارند و شعارهای ایران برعلیه اسراییل را جدی گرفتهاند). ولی با این حال بعید نیست که در فضای جدید تلاش دوبارهای برای نزدیکی به ایران بشود. مخصوصا با انتخاب رابرت گیتز و همچنین اینکه بزودی هیاتی که کنگره آمریکا برای بررسی مشکل آمریکا در عراق تشکیل داده گزارشش را منتشر خواهد کرد و احتمال میرود که به دولت آمریکا پیشنهاد بکند که جلسهای از کشورهای همسایگان عراق منجمله ایران و سوریه تشکیل بدهد.
پ.ن. اگر شما نتوانستید در انتخابات آمریکا رای بدهید، میتوانید بروید به پادکست ما بنام هفتگی haftegi رای بدهید. خودبخود این پادکست ما با امدادهای غیبی خودش را به مقام دوم مسابقه بیآبروی دویچه رسانده است. شما هم ا
گر رای بدهید چه بسا اول بشود.
قسمت Best Podcast را ببینید.